Evlenecekler aman dikkat! Partnerinizde bu davranışlar varsa narsist olabilir!

Türkiye'de son 20 yılda evlenme oranı düşerken, boşanma oranı yükseldi. Peki, hayatınızdaki kişinin narsist bir insan olup olmadığını nasıl anlarsınız? Birlikte olduğunuz kişide bu davranışlar varsa aman dikkat! İşte sevgilinizin narsist olduğunu gösteren davranışlar...

Evlenecekler aman dikkat! Partnerinizde bu davranışlar varsa narsist olabilir!
Yayınlanma:

Türkiye'de son yıllarda boşanma oranları artıyor. Peki, hayatınızdaki kişinin narsist bir insan olup olmadığını nasıl anlarsınız? Birlikte olduğunuz kişide bu davranışlar varsa aman dikkat! İşte sevgilinizin narsist olduğunu gösteren davranışları anadolugazete.com.tr okuyucuları işin araştırdık. İşte detaylar...

Narsist kişilik özellikleri taşıyan insanlar, genellikle kendilerini aşırı derecede önemseyen, empati yoksunluğu yaşayan ve başkalarına karşı aşırı derecede eleştirel olan kişilerdir.

İşte narsist olan insanların en belirgin özellikleri:

KENDİNİ AŞIRI ÖNEMSEME

Narsist bireyler, kendilerini diğer insanlardan üstün görme eğilimindedir. Kendi yeteneklerini, başarılarını ve önemlerini abartırlar.

SÜREKLİ ONAY ARAYIŞI

Bu kişiler, sürekli olarak başkalarından övgü ve ilgi beklerler. Bu ilgiyi alamadıklarında hayal kırıklığına uğrayabilirler.

EMPATİ EKSİKLİĞİ

Narsist bireyler, başkalarının duygularını ve ihtiyaçlarını anlamakta zorlanırlar. Genellikle kendilerini başkalarının yerine koymakta zorlanırlar ve başkalarının duygularını göz ardı ederler.

ELEŞTİRİYE DUYARLILIK

Eleştiriye karşı aşırı derecede hassastırlar. En küçük eleştiriyi bile kişisel bir saldırı olarak algılayabilir ve buna sert tepki verebilirler.

MANİPÜLATİF DAVRANIŞLAR

Başkalarını kendi isteklerini gerçekleştirmek için manipüle edebilirler. Kendi çıkarları doğrultusunda başkalarının duygularını ve düşüncelerini kullanma eğilimindedirler.

KISKANÇLIK

Başkalarının başarılarını ve mutluluklarını kıskanabilirler. Bu, kendi üstünlüklerini tehdit altında hissetmelerine neden olabilir.

İLİŞKİLERDE YÜZEYSEL BAĞLAR

Narsist kişiler, ilişkilerinde derin duygusal bağlar kurmakta zorlanırlar. İlişkilerini genellikle kendi çıkarları doğrultusunda sürdürürler ve başkalarını kullanma eğiliminde olabilirler.

KENDİ İSTEKLERİNE ODAKLANMA

Kendi istekleri ve ihtiyaçları diğer herkesinkinden daha önemli olarak görülür. Başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı edebilirler.

SORUMLULUK ALMAMA

Hataları veya olumsuz durumları kabul etmekte zorlanırlar. Sorumluluğu başkalarına atma eğilimindedirler.

BÜYÜKLENMECİ DAVRANIŞLAR

Kendilerine özel muamele yapılması gerektiğine inanırlar ve diğer insanlardan farklı olarak daha fazla hakka sahip olduklarını düşünürler.

Bu özellikler, narsist kişilik bozukluğu (NKB) olarak bilinen bir durumun belirtileri olabilir, ancak herkes bu özelliklerin hepsini taşımayabilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.