Eylem Tok'un hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un Türkiye'de gündemi sarsan olaylarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Eylem Tok'un hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Yayınlanma:

Ehliyetsiz kullanılan araçla karıştıkları kazada Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine sebep olan Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok, 11 Eylül tarihinde yeniden hakim karşısına çıkacak. Yargı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Tok'un 11 Eylül'de saat 14.15'te Boston'daki Massachusetts Bölge Mahkemesi'nde yapılacak karar duruşmasına katılması bekleniyor. Bu duruşmada, Tok hakkındaki Türkiye'ye iade sürecinin netleşmesi bekleniyor.

Timur Cihantimur, 17 yaşında iken ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille park halindeki ATV'lere çarpıp Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Kazanın ardından annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ve daha sonra ABD'ye kaçırılmışlardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçundan yakalama kararı çıkarılmış ve kırmızı bülten talep edilmişti.

Geçtiğimiz ay ABD'nin Boston kentinde gerçekleştirilen operasyonla Timur Cihantimur ve Eylem Tok yakalanmış, ardından ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılmışlardı. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.