Eylem Tok'un tutuklu oğlu Timur Cihantimur intihara kalkıştı!

Yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ABD'de yakalanıp tutuklanan Cihantimur'un cezaevinde intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Eylem Tok'un tutuklu oğlu Timur Cihantimur intihara kalkıştı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen trafik kazasında, Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına neden olan olayda, ünlü yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluğu devam ediyor. Kazanın ardından ABD'ye kaçan anne-oğul, Boston'da yakalanmış ve yargılanmak üzere gözaltına alınmıştı.

KAZANIN ARDINDAN YAŞANANLAR

Kaza, ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un kullandığı aracın çarpmasıyla meydana gelmişti. Bu kazada bir kişi hayatını kaybederken dört kişi yaralanmıştı. Olayın ardından Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, Türkiye'den kaçarak ABD'ye gitmiş ve 106 gün sonra Boston'da yakalanmıştı.

TUTUKLULUK HALLERİ VE İNTİHAR TEŞEBBÜSÜ

Boston'da görülen davada, yargıç Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran'da yapılmasına karar verdi. Timur Cihantimur ise Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinde tutuluyor. Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin cezaevinde intihara teşebbüs ettiğini ve bu nedenle tek kişilik koğuşa alındığını belirtti.

Avukatlar, Cihantimur'un cezaevi koşullarının çok ağır olduğunu ve müvekkillerinin fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını dile getirdiler. Ayrıca, Cihantimur’un düzenli olarak kullanması gereken ilaçlar olduğunu ancak bu ilaçların reçeteli olup olmadığını daha sonra mahkemeye bildireceklerini ifade ettiler.

MAHKEMEDE YAPILAN SAVUNMALAR

Mahkemede, Timur Cihantimur'un babasının tuttuğu iki avukat tarafından savunuldu. Avukatlar, cezaevi koşullarının Cihantimur'un sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguladı ve müvekkillerinin evde gözetim altında tutulmasını ya da daha uygun bir yere nakledilmesini talep etti. Ancak bu talepler reddedildi.

Türkiye adına duruşmada hazır bulunan iade avukatı, Timur Cihantimur'un planlı bir şekilde annesi ve babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını belirtti. Ayrıca, kazanın ardından olay yerindeki telefonların alınması nedeniyle ambulansa geç haber verildiğini ve bu durumun Oğuz Murat Acı'nın ölümüne sebep olduğunu söyledi.

Mahkemede, Timur Cihantimur'un avukatlarının müvekkillerinin serbest bırakılması yönündeki taleplerine, savcı sert bir şekilde karşı çıktı. Savcı, Cihantimur ailesinin planlı bir kaçış organize ettiğini ve Kanada ile Meksika'ya kaçış planlarının da bulunduğunu belirtti. Mahkeme başkanı ise savcının bu ifadelerine katıldı ve avukatların serbest bırakılma taleplerini reddetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.