Fenomen Zehra İnşallah gençleri uyardı: Sosyal medya ilk hedefiniz olmasın!

Sosyal medya fenomeni Zehra İnşallah, davetli olarak geldiği Hacettepe Üniversitesinde, öğrencilerle interaktif bir etkinlik gerçekleştirdi. Gençlerin sosyal medyaya büyük ilgisi olduğunu belirten Zehra İnşallah, “Hayata dair hiçbir bilgisi olmayan gençlerin sosyal medyadan para kazanacağını düşünmesi beni hüzünlendiriyor. Gençlerin ilk hedefi sosyal medya olmamalı.” dedi.

Fenomen Zehra İnşallah gençleri uyardı: Sosyal medya ilk hedefiniz olmasın!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE EDOĞAN

Hacettepe Üniversitesindeki etkinlikten sonra anadolugazete.com.tr muhabirine sosyal medyanın sırlarını anlatan Zehra İnşallah, eğitimini tamamlamadan çok sayıda öğrencinin sosyal medyaya başlamak istediğini söyledi. Gençlerin öncelikle eğitimini tamamlayıp iş sahibi olması gerektiğini anlatan Zehra İnşallah, “Hayatında belli bir noktaya gelmiş, mesleğini eline almış ve bir şeyleri başarmış bir gencin sosyal medyaya başlamasını normal karşılayabilirim. Fakat hayatıyla ilgili hiçbir fikri yokken ‘paramı sosyal medyadan mı kazanmalıyım’ demesi beni hüzünlendiren bir konu.” diye konuştu.

"SOSYAL MEDYADA DOĞRU YÖNLENDİRİLMEK ÇOK ÖNEMLİ"

İçerikleri ile sosyal medyada binlerce kişi tarafından takip edilen Zehra İnşallah, ilahiyat fakültesi mezunu. Ailesi tarafından öğretmenliğe yönlendirildiğini ancak kendisinin öğretmenlik yapacak durumda olmadığını ifade etti. Öğretmenliğin çok kutsal olduğunu kaydeden Zehra İnşallah, “Duygusal ama duygularını iyi kontrol edebilen insanlar öğretmen olmalı. Çünkü öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Günümüzdeki öğrenci profili içindeki problemler gün geçtikçe sosyal yaşama bağlı olarak artarken öğretmenlerden beklenti de arttı ve ben kendimde bu gücü bulamamıştım. Beni 16-25 yaş aralığındaki gençler takip ediyor. Onlara bir idol olmaktansa doğru bir profil oluşturmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

gamze2.jpg

Sosyal medyanın bir devasa bir alan olduğunu anlatan Zehra İnşallah, şöyle devam etti:

"Sosyal medyada doğru yönlendirme, hayatımızın her alanında olduğu gibi dijital dünyada da büyük önem taşıyor. Birçok genç, sosyal medyanın cazibesine kapılarak yolunu bulmaya çalışıyor. Ancak, bu platformların potansiyelini gerçek anlamda değerlendirebilmek için doğru bilgilendirme ve rehberlik şart."

İÇERİK BELİRLERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

"Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, sosyal medyanın gücünü pozitif yönde kullanabilmek için öncelikle içeriklerinizi belirlerken ve paylaşırken dikkatli olmalısınız. İçeriklerinizin izleyiciye faydalı olmasına özen gösterin ve her zaman doğruluktan şaşmayın. Ayrıca, sosyal medyayı bir gelir kaynağı olarak gören gençler için de önemli bir uyarı yapmak isterim. Para kazanma hırsıyla hareket etmek yerine, tutkunuz ve yetenekleriniz doğrultusunda içerikler üretmeye odaklanın. Doğru yönlendirme ile sosyal medya, hayatınızı olumlu yönde etkileyebileceğiniz bir platform haline gelebilir.

Sosyal medyada neşe eksikti, oraya iyi gelmeye çalıştım. Eski videolara baktığımda tek düze bir anlatımla eğitici bir şekilde karşı tarafa anlattığını görüyorum. Biraz öğretmenlikten de gelen neşe katma konusunu videolarıma da entegre ettim. Artık mizahını, neşesini çok rahat aktarabilen insanlar görüyorum.

Bu tabii ki sadece benim etrafımda gelişen bir dönüşüm olmamıştır. Fakat ben de buna katkı sağladığımı düşünüyorum.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.