FETÖ üyeliği suçundan aranırken MİT operasyonuyla yakalanan eski hakim tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üyelik suçlamasıyla 8 yıldır aranan eski hakim Mustafa Karatay, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

FETÖ üyeliği suçundan aranırken MİT operasyonuyla yakalanan eski hakim tutuklandı
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2 Ekim'de Ankara Yenimahalle'deki evinde kıyafetlerinin arasına saklanmış şekilde bulunan Karatay, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Karatay, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Operasyon sırasında, Karatay'ın evinde yapılan aramada FETÖ’nün üst yönetimiyle iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu. Karatay'ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile iletişim kurduğu tespit edildi.

Karatay, FETÖ'nün yargıdaki önemli isimlerinden biri olarak, örgütle bağlantısını saklandığı evden sürdürmeye çalışmıştı. Ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi görevlerde bulunmuş olan Karatay, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de yer aldığı 14 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.