FETÖ'nün finans ayağına operasyon: 11 kişi gözaltına alındı!

Mersin'de, FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5'i tutuklandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şubelerinin koordineli çalışmasıyla operasyon düzenlendi.

FETÖ'nün finans ayağına operasyon: 11 kişi gözaltına alındı!
Yayınlanma:

FETÖ zanlılarının, "Signal" isimli şifreli haberleşme uygulaması üzerinden yurt dışındaki örgüt mensuplarıyla iletişim kurduğu ve bu uygulama aracılığıyla talimat aldıkları tespit edildi. Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin yurt dışından aktarılan paraları yurt içindeki örgüt mensuplarına dağıtarak, örgütten kopmaları engellemeyi ve moral motivasyonu arttırmayı amaçladıkları belirlendi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şüphelilerin belirlenen adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, biri yurt dışına kaçma hazırlığında olan 11 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, örgüt mensuplarına dağıtılacağı değerlendirilen 133 bin lira ele geçirildi.

TUTUKLAMALAR VE SERBEST BIRAKMALAR

Gözaltına alınan 11 zanlıdan 6'sı, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 5 zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖRGÜTSEL TOPLANTILAR VE PLANLAR

Operasyon sırasında elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin iş yerlerinde örgütsel toplantılar gerçekleştirdikleri, yeni yapılanmaya yönelik plan ve yöntemler üzerine konuşmalar yaptıkları saptandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.