Filistin'de kan durmuyor: İsrail can almaya devam ediyor!

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları devam ederken, bölgedeki can kayıpları her geçen gün artıyor.

Filistin'de kan durmuyor: İsrail can almaya devam ediyor!
Yayınlanma:

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte düzenlenen üç ayrı saldırıda 34 Filistinli hayatını kaybederken, 96 kişi de yaralandı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 41 bin 118’e, yaralıların sayısı ise 95 bin 125’e ulaştı.

İsrail ordusu, Gazze’deki operasyonlarını sürdürürken "savaş durumu alarmı" ilan etti. Bölgedeki saldırılar, sivil can kayıplarını artırırken, insani kriz de derinleşmeye devam ediyor. İsrail'in yoğun bombardımanları nedeniyle Gazze'deki altyapı büyük ölçüde tahrip olmuş durumda.

Bölgedeki Durum Kötüleşiyor

Gazze'deki hastaneler ve sağlık kuruluşları, artan yaralı sayısı karşısında yetersiz kalıyor. Sağlık altyapısının büyük zarar görmesi ve ilaç, tıbbi malzeme sıkıntıları nedeniyle sağlık hizmetleri ciddi şekilde aksıyor. Filistinli yetkililer, uluslararası topluma acil insani yardım çağrısında bulunarak saldırıların durdurulmasını talep ediyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları ve saldırılarının devam etmesi, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirirken, sivillerin korunmasına yönelik talepler de artıyor. Gazze’deki can kayıplarının yükselmesi, uluslararası toplumun da dikkatini çekmiş durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.