Galata Kulesine katliamın 1. yıl dönümünde Filistin bayrağı yansıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Filistin'de yaşanan soykırım ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Galata Kulesine katliamın 1. yıl dönümünde Filistin bayrağı yansıtıldı
Yayınlanma:

İstanbul’un tarihi simgelerinden biri olan Galata Kulesi, Filistin bayrağı ile ışıklandırılarak adeta bir dayanışma sembolüne dönüştü. Bu özel görsel, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı duyarlılığı artırmak ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için gerçekleştirilen bir etkinlik olarak büyük yankı uyandırdı.

Gece boyunca kuleye yansıtılan Filistin bayrağı, sosyal medyada da geniş bir kitle tarafından paylaşılarak önemli bir farkındalık oluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İsrail katliamının yıl dönümünde gerçekleşen bu girişim Filistin’deki insanlık dramına karşı güçlü bir dayanışma mesajı taşıyor.

Galata Kulesi'nde yapılan bu projeksiyon gösterimi, İstanbul halkının da yoğun ilgisini çekti. Yerli ve yabancı birçok kişi, kule önünde fotoğraflar çekerek bu anlamlı geceyi ölümsüzleştirdi. Aynı zamanda, sosyal medya platformlarında hızla yayılan görseller, tüm dünyada farkındalık yaratmaya katkı sağladı.

İsrail tarafından 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılarda 40 binden fazla Filistinli hayattan koparıldı. 100 bine yakın Filistinli de yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.