Gazze'de yardım beklerken öldürülüyorlar: Uluslararası Af Örgütü'nden soruşturma çağrısı!

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilerin İsrail güçleri tarafından öldürülmesine ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Gazze'de yardım beklerken öldürülüyorlar: Uluslararası Af Örgütü'nden soruşturma çağrısı!
Yayınlanma:

İngiltere merkezli örgüt, Gazze'nin kuzeyinde gıda yardımı almaya çalışırken çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğü ve yaralandığı haberleri üzerine acil bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, Gazze'de insanların açlıkla mücadele ettiği ve Birleşmiş Milletler'in kıtlık uyarısında bulunduğu vurgulanarak, yaşanan felaket niteliğindeki insani krizin sorumlusu olarak İsrail'in 16 yıldır devam eden yasa dışı ablukasını ve acımasız bombardımanını gösterildi.

Örgüt, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Filistinlilere yardımı durdurma açıklamalarını "insanlık dışı ve zalimce" olarak nitelendirirken, İsrail'in işgalci güç olarak Filistinlilerin temel ihtiyaçlara ve yardımlara ulaşmasını engelleme yükümlülüğünü hatırlattı.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası hukuku ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarını ihlal ettiği ve müttefiklerin İsrail'in bu ihlallerine karşı eylemsizliklerine son vermesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, soykırımı önlemek ve Gazze'deki sivilleri korumak için acil ve etkili eylemlere geçilmesi çağrısı yapıldı.

Gazze'de Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail'in Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda gerçekleştirdiği saldırıda 112 kişi öldü, 760 kişi yaralandı. İsrail güvenlik kaynakları ise saldırının ardında, yardım tırlarını saran Filistinlilerin İsrail askerlerine tehdit oluşturduğunu iddia etmişti.

Olayın soruşturulduğu belirtilirken, İsrail ordusu ise bazı Filistinlilerin itiş-kakış ve izdihamda yaralandığını iddia etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.