Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'dön 'Sokak hayvanı katliamı' iddialarına yanıt

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki bazı görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükgöz, hayatta olan hiçbir hayvanı kasten öldürmek veya itlaf etmek gibi bir süreçlerinin olmadığını vurguladı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'dön 'Sokak hayvanı katliamı' iddialarına yanıt
Yayınlanma:

Gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu görüntülerin kendisini de üzdüğünü belirten Büyükgöz, gerekli soruşturmaların başlatıldığını ifade etti. Bu görüntülerin maksatlı ve yanıltıcı bilgilerle servis edildiğini söyleyen Büyükgöz, rehabilitasyon merkezinin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun revize edilmesinden önce geçici bakım merkezi olarak kurulduğunu aktardı.

Büyükgöz, rehabilitasyon merkezinde endoskopi, röntgen, ultrason gibi birçok tıbbi ekipmanın bulunduğunu ve uzman veteriner hekimlerin gözetiminde hizmet verildiğini belirtti. Amacının ilçeyi daha yaşanabilir kılmak olduğunu vurgulayan Büyükgöz, “Sokak hayvanlarının sağlığı ve rehabilitasyonu hem hayvanlar hem de Gebzeliler için kritik önem taşıyor.” dedi.

Yaklaşık 12 bin sokak hayvanının yaşadığı Gebze'de, Büyükgöz bu hayvanların çoğunun Balçık Mahallesi'nde doğal barınma alanlarında hayvanseverlerle birlikte korunduğunu belirtti. Sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların sağlık sorunları nedeniyle her gün cansız hayvan toplamak zorunda kaldıklarını ifade eden Büyükgöz, bu durumun içlerinde derin bir üzüntü yarattığını kaydetti.

Görüntülerin, rehabilitasyon merkezine izinsiz giren bir grup tarafından gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerinin ortaya saçılması sonucu ortaya çıktığını belirten Büyükgöz, sürecin başından sonuna kadar bu görüntülere neden olan herkese hesap soracaklarını söyledi. Ayrıca, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak adli soruşturma başlattıklarını da duyurdu.

Büyükgöz, belediyenin rehabilitasyon merkezine yaklaşık 40 milyon lira yatırım yaptığını belirterek, bugüne kadar 8 bin 31 kısırlaştırma, 28 bin 515 tedavi, 685 sahiplendirme ve 21 bin 969 aşılamanın yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu arada, belediye ekipleri tarafından ilaçlanan ve torbalanarak kamyonete yüklenen hayvanlar, gömülmek üzere gönderildi. Merkez önünde toplanan vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında yaşanan gerginlik, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.