Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Bu destansı direnişi unutmayacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "15 Temmuz'dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çeviriyoruz" etkinliğine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Bu destansı direnişi unutmayacağız
Yayınlanma:

Dolmabahçe Sarayı önünde başlayan organizasyonda Bakan Bak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve katılımcılarla birlikte bisiklet sürdü. Etkinlik, Barbaros Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde sona erdi.

Bakan Bak, etkinlik sonrası basına yaptığı açıklamada 15 Temmuz'un önemine dikkat çekti. "15 Temmuz, Türk milletinin 'Geleceğimle ilgili sadece ben karar veririm' dediği bir gün. Hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımız, tüm dünyaya kendisini yönetecek kişileri kendi iradesiyle belirleyeceğini gösterdi. O gün, Türk milletinin gücü tankları ezmiştir. Aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Gençlerle yapacakları aktivitelerle 15 Temmuz'u hatırlatacaklarını belirten Osman Aşkın Bak, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başta olmak üzere birçok organizasyon gerçekleştiriyoruz. Herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyoruz. Bisiklet, çevre dostu bir aktivite. 15 Temmuz, FETÖ'cü hain darbecilerin Türk milletinin direnişiyle yok edildiği destansı bir mücadele. Şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Bu destanı unutmayacağız. Askerimizle milletimizin bir bütün olduğunu görüyoruz. Tanka yumruk atan, uçağa levye sallayan ve yüreğiyle vatanını savunan bir millet olmak gerekiyor. Türk milleti de böyle bir millet."

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da yaptığı açıklamada, Türkiye'de bundan sonra kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceğini vurguladı. Düzenleyecekleri aktivitelerle şehitleri anacaklarını ve gazileri hatırlayacaklarını belirten Turunç, "Halkımıza minnettarım. Böyle bir halkın ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Maalesef dünyanın birçok yerinde azınlık gruplar darbeler gerçekleştirdi. 15 Temmuz'da ise milletimizin cesaretiyle sokaklara çıktık. Kurşunlara karşı göğsümüzü siper ettik. Milyonlarca insan geleceğimiz için hayatlarını feda etmeye hazırdı. Bundan sonra kimse darbeye teşebbüs edemeyecek çünkü 15 Temmuz'da aldıkları ders hala akıllarındadır. Yarışa katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu farkındalık bize de güç kattı." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.