Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü imzalandı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Dün diye bir dersin olması lazım okullarımızda" dedi.

Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü imzalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi tarafından Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve çevresinde yer alan okulların taşınarak mevcut alanın park ve meydan yapılmasına yönelik Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü’nün imza töreni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ankaralı hayırveser Ülkü Ulusoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Yılmaz, “Bizim için eğitim önceliklidir. Bu projeyle yerine park yapılacak, ancak bizim öğrencilerimizin, evlatlarımızın nefes alacağı, dinleneceği parkların olması bir kazanç. Ama bir başka kazanç daha var. O da mevcut okuldan daha yeni, daha büyük, daha güzel okulları biz evlatlarımıza kazandırmak istiyoruz. Hem parklarla şehir merkezi, meydanıyla birlikte Gölbaşı kazanacak, hem de eğitim kurumlarıyla Gölbaşımız daha iyi, daha güzel bir eğitime kavuşacak” şeklinde konuştu.

İnşaat halindeki okullar bittiğinde Gölbaşı’nda ikili eğitim denen bir hususun söz konusu olmayacağını bildiren Yılmaz, “Niçin ikili eğitimi kaldırmak istiyoruz? Evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek için olmazsa olmaz unsurlardan birisidir de ondan. Hangi alanda daha çok çalışmamız gerekiyor; kültür alanında bir, eğitim alanında iki” ifadelerini kullandı.

“Bir de dün diye bir dersin olması lazım okullarımızda”

Ankara’nın eskiden kara bir şehir olduğuna ve bu kadar nüfus artması, enerji tüketimi artmasına rağmen Ankara’nın çevre kirliliğinin eskisi kadar olmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Bir de dün diye bir dersin olması lazım okullarımızda. Dün neydi, bugün neydi. Bir hedefimiz var; Kızılelma. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak. Her alanda Türkiye’yi daha iyi yapmak. İşte o alanlardan birisi de eğitim" dedi.

Tüm Türkiye’de yaklaşık 60 milyar liralık eğitim yatırımının gerçekleştirildiğini bildiren Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Ankara’da yaklaşık 4 milyar. Bütçe ayırmak lazım, yeni okullar yapmak lazım, yeni öğretmenler istihdam etmek lazım. Mevcut öğretmenlerin mali durumunu iyileştirmek lazım. Bunun için bütçeden para ayırmak lazım. Eğer bütçeden para ayırmazsanız söyledikleriniz iyi niyet temennisinden öteye gitmez. Bu hükümetlerin önceliği eğitimdir. Bu yıl 2018 yılının merkezi hükümet bütçesinden eğitime ayrılan pay 134 milyar 727 milyon lira. Bu hükümetin birinci önceliği eğitimdir. Milli gelirden 6.2’yi eğitime ayırıyoruz. Bununla 580 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı önemlidir. 28’den 17’ye düşürdük. 280 binin üzerinde derslik yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 36’dan 24’e düşürdük. Ankara’da bu oran daha fazlaydı, daha düşük oldu. 10 bin derslik Cumhuriyet tarihinde olmuş mudur? 10 yıllarda olmamıştır onu çok net söyleyeyim. Allah nasip ederse bu derslikler bittiğinde Ankara’nın önümüzdeki 50 yılın 100 yılın eğitimiyle ilgili hiçbir sorunu olmayacak.”

Fatih Projesi ile 1 milyon 400 binin üzerindeki tablet bilgisayarların öğretmenler ve öğrencilere dağıtıldığını kaydeden Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde hem özel eğitim merkezlerinde hem meslek liselerinde de bu proje kapsamına alacağız. Bilgi değişiyor, teknoloji değişiyor. Bilginin değişmesi, teknolojinin değişmesi, müfredatın değişmesini zorunlu kılmaktadır. Bundan dolayı da önümüzdeki yüzyılın evlatlarımızdan istediği bilgi beceri değer tutum ve davranışların hepsini evlatlarımıza kazandırmak istiyoruz ki Türkiye’nin 21.yüzyılı çok daha parlak olsun. Bunun için 51 derslik öğretim programını yeniledik. Önümüzdeki dönemde de geri kalanları yenileyeceğiz. Bu yıl 1,5,9 ‘uncu sınıflarda yeni öğretim programlarıyla eğitime başladık. Önümüzdeki yıldan sonra da bütün sınıflarda yeni programlarla eğitim vereceğiz. Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyi her alanda. İnşallah yarında bugünden daha iyi olacak” dedi.

“Ankara’da 491 okulu tekli eğitime dönüştürmek anlamında büyük bir hamle başlatıldı”

Ankara Valisi Ercan Topaca ise, kent deyince bütün dünyadaki algının bir merkez etrafında dalga dalga genişleyen alt yapısı üst yapısı olan, insanların nefes aldığı, gezdiği, dinlendiği adeta o kentin kimliğiyle bütünleşmiş meydanların akla geldiğini kaydederek, “Bizim ülkemizde kent meydanı konusu, hep bizim dilimizde olan ama bir türlü şehirlerimizde tam olarak gerçekleştiremediğimiz bir konudur. Son dönemde birçok şehrimizde güzel meydanlar yapıldı. Gölbaşı ilçemizde Ankaralıların nefes aldığı bir kent olması itibariyle hafta sonu canı sıkıldığı zaman gezeceği doğal ortamda buluşacağı önemli mekanlarımızdan birisi. Burada da bir kent meydanı olmaması önemli bir eksikliktir. Bu projeyle bu eksikliğin giderileceğini tahmin ediyorum” dedi.

Bu projenin sadece kent meydanı değil, aynı zamanda eğitim hamlesi olduğunu söyleyen Topaca, “Buradaki okullarımızı da elden geçirmiş oluyoruz. Yetersiz olanların yerine daha yeterli, donanımlı yeni okulları yapmak suretiyle eğitim altyapısını da güçlendirmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara da 2 bin 694 okulumuz var. Bunun bin 721’i devlet okulu, 973 özel okuldur. Derslik sayımız Ankara genelinde 40 bin 129’dur. Bunun 28 bini devletin, 12 bini de özel okullarda bulunmaktadır. Öğretmen sayımız 54 bin 13, öğrenci sayımız 964 bin 645. İkili eğitim yapan 491 okulumuz var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımızın talimatıyla Ankara’da 491 okulu tekli eğitime dönüştürmek anlamında büyük bir hamle başlatıldı. Bu kapsamda birçok yatırım yapıyoruz. Yaptığımız yeni yatırımlar içerisinde 326 tane yeni okul binası, 10 bin 528 derslik, 29 spor salonu, 4 pansiyon, 2 konser salonu, 47 atölye ve 3 uygulama otelini faaliyete geçiriyoruz. Gölbaşı’nda da 9 okulumuzda ikili eğitim yapılıyor. Bunları Ankara’da başlatılan ikili eğitime son verme projesi kapsamında 2019 eğitim-öğretim yılına kadar tekli eğitime geçireceğiz.”

“Gölbaşımız için nefes borusu olacak güzel bir projenin inşallah takibini yapıyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gölbaşı’nda böyle bir meydanın oluşmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Daha gelişmiş, daha modern, daha büyük kapasiteli bir okulun inşa edilecek olması da gençlerimizin eğitimindeki daha büyük fırsatlara imkan sağlamış olacağı için de önemli bir katkı. Hem eğitime büyük bir destek oluyor hem de şehrimiz büyük bir nefes almış oluyor. Eğer oraya okulun yerine iş hanı, alışveriş merkezi, ticaret vesaire düşünülmüş olsaydı zaten böyle bir toplantının gerçekleşmesi mümkün olmazdı. Biz de evet demezdik. Ayrıca yeni ilave güzelliklerin çabasını duydum. Şimdi onun ne olduğunu söylemek istemiyorum. Çünkü uzun ince bir yol. Onun da müjdesini başkanım kısa zamanda sizinle paylaşacaktır. Gölbaşımız için nefes borusu olacak güzel bir projenin inşallah takibini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise Gölbaşı’nın çehresinin çok farklı bir hal alacağını ve gerçek bir kent kimliğine kavuşacağını belirterek, “Şehirlerimiz meydanlarıyla anılır. Güzel bir kent meydanı yapacağız ve orada anıları tekrar tazeleyeceğiz. Gölbaşımızda eğitim gerçekten önemli. Geleceğimiz eğitimimize bağlı. Bir okul yıkmak değil bizimki yeniden rehabilite etmek. Okulumuzu tazelemek, daha fazla öğrenci alacak okullarımızı yapmak. Güzel bir projeye imza atacağız. İnşallah yarın Başbakanımız Gölbaşımızın çehresini değiştirecek Konya yoluyla ilgili projemizin de müjdesini alacağız” diye konuştu.

Duruay, Gölbaşı halkı adına projeye destek veren hayırsever Ülkü Ulusoy’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Vali Topaca, Başkan Tuna ve Başkan Duruay, Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü’nü imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.