Haber Amerikalılardan: Metin Topuz serbest bırakıldı!

ABD medya kuruluşlarından Bloomberg, Türkiye'de tutuklanan ve FETÖ ile ilişkilendirilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un serbest bırakıldığını duyurdu. Topuz'un tutuklanması, NATO müttefikleri arasında büyük bir krize yol açmıştı.

Haber Amerikalılardan: Metin Topuz serbest bırakıldı!
Yayınlanma:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yabancı misyon görevlilerinin, FETÖ'nün yargı ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkilendirilen eski polis müdürleri, askerler ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatları üzerine bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma kapsamında Metin Topuz'un, eski polis müdürleri ve firari eski savcı Öz ile irtibatının tespit edilmesi üzerine gözaltına alındığı belirtilmişti.

Topuz, tutuklanmasının ardından çeşitli suçlamalarla yargılanmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Topuz'u "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" gibi suçlamalardan beraat etmişti.

Bloomberg'in haberine göre, Topuz'un yakın zamanda serbest bırakıldığı ifade edildi. Ancak Topuz'un avukatları konu hakkında bir açıklama yapmazken, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu ise "Topuz'un ailesinin isteğine saygı göstererek başka bir açıklama yapmayacaklarını" belirtti.

feto.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.