Hafize Gaye Erkan, New York'taki "Yatırımcı Günü" etkinliğinde konuştu

TCMB'nin "Yatırımcı Günü" etkinliğinin ilki, ABD'nin New York kentinde dün gerçekleştirildi. Hafize Gaye Erkan, yatırımcılarla bir araya geldi.

Hafize Gaye Erkan, New York'taki "Yatırımcı Günü" etkinliğinde konuştu
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, TCMB'nin New York'ta düzenlenen "Yatırımcı Günü" etkinliğinde yaptığı sunumda, dezenflasyona ulaşma hedeflerine kararlılıkla devam ettiklerini belirtti. Dünyanın en büyük yatırım fonlarının üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TCMB Başkanı Erkan, Türkiye'deki para politikası ve enflasyon görünümüne dair bilgilendirmede bulundu.

Erkan, dezenflasyon patikasının sadece bir projeksiyon olmadığını, aynı zamanda bir başarı ölçütü olduğunu ifade ederek, bu hedefe ulaşmak için kararlı olduklarını vurguladı. Dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıkla ilgili olarak Erkan, aralık ayında parasal sıkılaştırma hızını azalttıklarını ancak parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngördüklerini belirtti.

Erkan, TCMB'nin dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaştığını ve ekim ayından bu yana TL mevduata güçlü bir geçiş gördüklerini açıkladı. Sermaye girişlerinin hızlandığı bir dönemde rezervleri ihtiyatlı bir şekilde artırmaya devam edeceklerini ifade eden Erkan, aynı zamanda rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktığını belirtti.

TCMB Başkanı, 2024'ün dezenflasyon yılı olacağını ve programlarının etkili bir şekilde işlediğini, ancak sürdürülebilir fiyat istikrarı sağlanana kadar işlerinin bitmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.