Hafta sonuna dikkat: Kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son verilere göre, hafta sonu birçok bölgede kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Hafta sonuna dikkat: Kuvvetli sağanak yağış geliyor!
Yayınlanma:

Özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yoğun şekilde hissedileceği tahmin ediliyor. Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı tedbirli olmaya çağırıyor.

YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürürken, kuzey ve iç bölgelerde parçalı bulutlu, zaman zaman ise çok bulutlu hava gözlenecek. Özellikle Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Çankırı, Osmaniye, Hatay ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde de yağışlar bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE SEYREDECEK

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinde kalacak.

RÜZGAR HAFİF ŞİDDETTE ESECEK

Meteoroloji, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceğini, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde ise güney ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgar görüleceğini belirtiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulundu. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.