Hakan Fidan'dan yeni teşkilat açıklaması: Siber güvenlik önlemi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yeni ve bağımsız bir teşkilat kurma yolunda olduğunu açıkladı. Fidan, hükümetin bu konuda ciddi adımlar attığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu teşkilatın kurulması yönünde net bir irade ortaya koyduğunu ifade etti.

Hakan Fidan'dan yeni teşkilat açıklaması: Siber güvenlik önlemi!
Yayınlanma:

Siber güvenliğin Türkiye’de artan bir farkındalık konusu olduğunu belirten Fidan, mevcut yapılarla bu alanda önemli adımlar atıldığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yer alan ilgili genel müdürlük, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Teşkilatı gibi kurumların halihazırda siber güvenlik alanında etkin çalışmalar yaptığını vurgulayan Fidan, "Ancak bağımsız bir siber güvenlik teşkilatının kurulması artık gereklilik haline geldi," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda net bir tavır sergilediğini ifade eden Fidan, yeni teşkilatın çok yakında faaliyete geçeceğini belirtti.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI İLE GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

Dışişleri Bakanı Fidan, Orta Asya ülkelerine yaptığı son ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye’nin Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ile olan ilişkilerini kurumsal bir yapıya taşıma konusunda kararlı olduğunu dile getirdi. Fidan, Türk dünyasıyla tarihi ve kültürel bağların yanı sıra güçlü bir dayanışma ruhunun var olduğuna dikkat çekti.

"Bizim soydaşlığımızın ötesinde bir duygudaşlığımız var," diyen Fidan, Türk devletlerinin bir araya gelerek daha güçlü ve caydırıcı bir güç haline gelebileceğini belirtti. Ekonomik ve güvenlik alanlarındaki işbirliklerinin kurumsal bir zemine oturtulmasının öncelikli hedeflerden biri olduğunu vurgulayan Fidan, Orta Asya’nın küresel güçlerin ilgi odağında olduğunu, bu bağlamda Türkiye’nin de stratejik adımlar atmasının önem taşıdığını söyledi.

Fidan, Türkiye’nin ekonomi ve teknoloji alanındaki kapasitesini diğer Türk devletleriyle paylaşma arayışında olduğunu belirterek, “Bazı alanlar var ki sadece kardeşlerinizle, dostlarınızla omuz omuza yürüyebilirsiniz. Güvenlik, savunma ve istihbarat gibi konular da bu işbirliklerinin merkezinde olmalı,” dedi.

TÜRKİYE'NİN LİDERLİĞİ GÜÇLENİYOR

Bakan Fidan, Türkiye’nin diğer Türk devletleri ile olan ilişkilerinde lider bir konuma sahip olduğunu ve bu konumun hem ekonomik hem de stratejik açıdan güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde kurumsal işbirliğinin derinleştirilmesinin, bölgesel ve küresel düzeyde daha büyük bir etki yaratacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.