Hamas lideri Haniye için cenaze töreni!

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, İran'ın başkentinde büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Haniye'nin cenazesi, buradaki törenin ardından Katar'ın başkenti Doha'da defnedilecek.

Hamas lideri Haniye için cenaze töreni!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için İran'da bulunan İsmail Haniye, burada kaldığı konutta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Suikastın ardından Tahran'da binlerce kişinin katılımıyla geniş çaplı bir cenaze töreni düzenlendi.

ÜST DÜZEY KATILIM

Başkent Tahran'daki törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra, üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Törenin düzenlendiği Tahran Üniversitesi yerleşkesinde, cenaze namazını İran Dini Lideri Ali Hamaney kıldırdı.

hamas-lideri-3.jpg

HALKIN YOĞUN KATILIMI

Namazın ardından, büyük bir kalabalık Tahran Üniversitesinin yanı başındaki İnkılap Meydanı'nda ve çevre yollarda toplandı. Halk, İsmail Haniye'ye olan son görevini yerine getirmek için büyük bir katılım gösterdi.

CENAZENİN DOHA'YA GÖTÜRÜLMESİ

Tahran'da düzenlenen törenin ardından, Haniye'nin naaşı Katar'ın başkenti Doha'ya defnedilmek üzere götürülecek. Doha'da da geniş çaplı bir cenaze töreni yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.