Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesine siyasi parti liderlerinden tepki geldi: Adı konulmamış bir savaş hali...

İran'ın Başkenti Tahran'da düzenlenen hava saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin hayatını kaybetmesi, Türkiye'de de büyük yankı uyandırdı. Haniye’nin ölümü sonrası siyasi parti liderleri, sosyal medya hesapları üzerinden İsrail ve ABD'ye tepki gösterirken, Haniye’ye rahmet diledi.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesine siyasi parti liderlerinden tepki geldi: Adı konulmamış bir savaş hali...
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı uzun mesajında, İsmail Haniye’ye yönelik suikastı şiddetle kınayarak, “Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de katıldığı programda suikasta değinerek, "Alkış tutanlar bu şiddetin devamından sorumludurlar. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın akan her damla kan, her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, suikastın adı konulmamış bir savaş hali olduğunu savundu ve “Suikastın İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan elbette ağır sorumluluk altındadır” açıklamasında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, suikasttan İsrail’i sorumlu tuttu ve “Gazze mücadelesinde dört oğlu, dört torunu ve kız kardeşini şehit veren Hamas Lideri İsmail Haniye’nin siyonist İsrail tarafından Tahran’da şehit edildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, bölgedeki savaş riskine dikkat çekerek, “İsrail’in komşumuz İran’ın toprak bütünlüğünü de ihlal edecek şekilde HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirdiği suikastı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de suikasta tepki göstererek, “Artık, sadece Filistin halkı değil, bütün İslam Âlemi hatta barıştan yana olan tüm insanlık İntifada’ya başlamalıdır” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Haniye’nin barış ve kardeşliğe tahammülü olmayan emperyalist güçlerce katledildiğini belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.