Hande Fırat Kimdir? Hande Fırat Hayatı

Hande Fırat Kimdir? Hande Fırat Hayatı hakkında merak edilenler. İşte detaylar....

Hande Fırat Kimdir? Hande Fırat Hayatı
Yayınlanma:

Fırat, yükseköğrenimine devam ederken staj yaparak televizyonculuk kariyerine adım attı. Kanal D, NTV ve BRT gibi kanallarda görev aldı. Kasım 1999'da CNN Türk'te başbakanlık muhabiri olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında CNN Türk'ün, 2014 yılında ise Kanal D'nin Ankara Temsilcisi oldu.

Fırat, 10 Eylül 1974 tarihinde Ankara'da doğdu. Ortaöğrenimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nde yükseköğrenimini tamamladı.

Hande Fırat, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görüntülü arama ile CNN Türk canlı yayınına konuk etti. Bu yayın, darbe girişiminin seyrini değiştirdi ve halkın sokaklara çıkmasına yol açtı. Bu başarısı nedeniyle 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Medya Olayı" dalında ödül kazandı. O dönem gerçekleştirilen telefon görüşmesi, Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde Erdoğan'ın telefonuyla birlikte sergilenmektedir.

İngilizce ve Fransızca dillerini bilen gazetecinin, 2005 yılında Nehir adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya geldi. 5 Aralık 2017 tarihinde iş adamı Murat Özvardar ile evlendi. Ayrıca resimle de ilgilenen Fırat, 10 Nisan 2019'da CerModern'de "Renklerdir Patlayan" adlı bir sergi açtı ve çizdiği 60 yağlıboya tabloyu sergiledi. Hande Fırat'ın "24 Saat" adında bir kitabı da bulunmaktadır.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.