'Hatıra 5 liranın üzerindeki Atatürk rölyefi benzemiyor' iddiasına Darphane'den yanıt!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde sosyal medyada ve basın-yayın organlarında konuşulan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Hatıra 5 liranın üzerindeki Atatürk rölyefi benzemiyor' iddiasına Darphane'den yanıt!
Yayınlanma:

5 liralık hatıra paralarındaki Atatürk rölyefinin benzemediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmak için bilinçli bir şekilde para üzerinde oynanarak algı çalışmaları yapıldığını belirttiler.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan ve dolaşıma giren bu hatıra paraların Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından özellikleri belirlenerek basıldığı bilgisi verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı "Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ"e göre, 100 milyon adetlik bir sınırlama ile tedavüle sokulduğu ifade edildi.

Darphane yetkilileri, sosyal medyada ve basın organlarında yayılan Atatürk rölyefinin benzemediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, bu tür iddia ve yorumların asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca, para üzerindeki resmin gerçeği yansıtmadığını, bu tür tartışmaların kasıtlı olarak algı oluşturmak ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.