Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'e gideceğini duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'e gerçekleştireceği ziyaretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, bu ziyaretin Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'e gideceğini duyurdu
Yayınlanma:

Çin'in kuruluşunun 75. yıl dönümü vesilesiyle Çin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşan Bakan Şimşek, Çin Hükümeti'ni ve halkını tebrik etti. Türkiye ve Çin arasındaki dostluğun, binlerce yıllık etkileşimden doğan güçlü temellere dayandığını vurgulayan Şimşek, iki ülkenin köklü tarihlerinin ve güçlü kültürel bağlarının bu işbirliğini daha da pekiştirdiğini ifade etti.

Şimşek, Çin'in Türkiye için Asya'da birinci, dünya genelinde ise üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ikili ticaretin geçen yıl 48 milyar doları aştığını hatırlattı. Ticaretin daha dengeli bir yapıya kavuşması için ortak çaba gösterdiklerini dile getiren Şimşek, Çinli yatırımcıların Türkiye’ye artan ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ve işbirliğinin farklı alanlarda daha da güçlenmesini ümit ettiklerini belirtti.

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi noktasında da iki ülkenin ortak çalışmalar yürüttüğünü aktaran Şimşek, Orta Koridor ile Kuşak ve Yol Projesi’nin uyumlaştırılması çabalarının bölgesel ticaret ve küresel tedarik zincirlerinin etkinleşmesine katkı sağlayacağını söyledi. Yapay zeka, yeni teknolojiler, yeşil enerji, sürdürülebilir tarım ve finans gibi alanlarda da işbirliği yapılmasının önemine değinen Şimşek, Çin'le ilişkilerin "Yeniden Asya Girişimi" kapsamında daha da ileri taşınacağını belirtti.

Şimşek, konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" diyerek sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.