Hindistan uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Erzurum’a acil iniş yapan Hindistan uçağındaki bomba ihbarının asılsız olduğu açıklandı.

Hindistan uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı
Yayınlanma:

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bugün Hindistan'ın Mumbai şehrinden havalanan Vistara Hava Yolları'na ait yolcu uçağının saat 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanı'na zorunlu acil iniş yaptığını bildirdi. Uçak iniş yaptıktan sonra gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Vali Çiftçi, AFAD, emniyet, OMKE, sağlık, itfaiye ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin uçağı karşıladığını söyledi.

Toplamda 247 yolcunun ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiğini aktaran Çiftçi, bomba arama ekiplerinin uçağın içini ve bagajlarını detaylı bir şekilde taradığını açıkladı. Yapılan aramalar sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu tespit edildi. Bu gelişmenin ardından havaalanındaki uçuş yasağının kaldırıldığını belirten Vali Çiftçi, havaalanının normal uçuş trafiğine açıldığını ifade etti.

Ancak, Hindistan menşeli uçağın hala havaalanında beklemeye devam ettiğini açıklayan Çiftçi, pilotların uluslararası uçuş kuralları gereği belirli bir süre istirahat etmeleri gerektiğini ve bu nedenle uçağın havaalanında kaldığını söyledi. Yolcuların dış hatlar terminalinde istirahat ettirildiğini ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Yarın sabah saat 7.25'te Mumbai'den gelecek yeni bir uçakla yolcuların Frankfurt'a devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.