"Hizbullah saldırısında İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi de öldü" iddiası

Saldırı sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de üsse bulunduğu ve onun da saldırıda öldüğüne dair iddialar sosyal medyada hızla yayıldı.

"Hizbullah saldırısında İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi de öldü" iddiası
Yayınlanma:

Hizbullah'ın İsrail'in Hayfa bölgesindeki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 67 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Yaralılar arasında ciddi şekilde yaralananların sayısının 20 civarında olduğu ifade ediliyor. Saldırı sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de üsse bulunduğu ve onun da saldırıda öldüğüne dair iddialar sosyal medyada hızla yayıldı.

Bu iddialar, "Anti-Siyonist Yahudiler" hakkında paylaşımlar yapan Torah Judaism isimli bir sosyal medya hesabı tarafından dile getirildi. Hesap, "Herzi Halevi öldürüldü mü? IDF'den bir cevap bekliyoruz. Ortadan kaldırıldı mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Bu paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı Halevi'nin sağlık durumuna dair bilgi arayışına girdi.

Ancak, İsrail medyası tarafından yapılan açıklamalarda Halevi'nin ölümüyle ilgili herhangi bir resmi bilgi verilmediği ve Jerusalem Post'un da bu konudaki haberlerin "doğrulanmamış" olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.