Hükümet bir yılı doldurdu: Kabine bugün toplanıyor!

28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan hükümet, bir yılı geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bir yılın değerlendirmesini bugün yapılacak kabine toplantısının ardından kamuoyuyla paylaşacak.

Hükümet bir yılı doldurdu: Kabine bugün toplanıyor!
Yayınlanma:

Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında birçok mesele masaya yatırılacak.

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilerek 9 günlük tatil ilan edilmesi beklentisi artmış durumda. Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziran tarihlerini (Pazar-Pazartesi-Salı-Çarşamba) kapsıyor. 14 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Bu nedenle, bayram tatilinin 9 gün olarak belirlenmesi yönündeki talepler artış gösterdi. Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısına çevrildi.

EKONOMİ VE ALIM GÜCÜ MASADA

Beştepe'deki kabine toplantısında, ekonomiye dair önemli değerlendirmeler yapılacak. Ekonomi programı ele alınacak ve alım gücünü yükseltme ile fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin tedbirlerin sonuçları gözden geçirilecek. Hükümetin bu alandaki adımları ve gelecekte atılacak adımların detayları, toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE 9'UNCU YARGI PAKETİ

Kabinenin bir diğer kritik başlığı ise terörle mücadele olacak. Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ve alınacak yeni tedbirler tartışılacak. Ayrıca, hazırlıkları süren 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun ele alınması bekleniyor.

BÖLGESEL GELİŞMELER VE İSRAİL-FİLİSTİN GERGİNLİĞİ

Toplantıda, bölgesel gelişmeler de masaya yatırılacak. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes çabaları gündemde olacak. Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri ve bölgesel barışa katkı sağlayacak adımları değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından bir basın açıklaması yaparak, hükümetin bir yılda gerçekleştirdiği çalışmaları ve alınan kararları kamuoyuyla paylaşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.