İBB'den taksilere panik butonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da artan taksici cinayetleri ve güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem olarak taksilerde "panik butonu" uygulamasını başlattı.

İBB'den taksilere panik butonu
Yayınlanma:

Panik butonu uygulamasıyla taksiciler, kendilerine yönelik hırsızlık, gasp, yaralama veya diğer saldırı olaylarında acil durum sinyali verebilecekler. Sürücü panik butonuna bastığında, bu durum otomatik olarak emniyet birimlerine bildirilecek. Ayrıca taksinin üzerinde bulunan ışıklı tabelada da duruma ilişkin uyarı yer alacak ve güzergah üzerinde devriye görevi yapan polis ve jandarma birimleri bilgilendirilecek. Bu sayede olaylar anında takip edilip müdahale edilebilecek ve güvenlik önlemleri hızla alınabilecek.

İlk aşamada sadece sürücüler için hayata geçirilen panik butonu, prototip aşamasındaki yolcular için de ilerleyen zamanlarda taksilere yerleştirilecek. Uygulamanın son aşamasında ise taksilerde anlık görüntü aktarımı yapan kamera sistemleri de kullanıma alınacak. Bu sayede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik birimleri, taksileri rutin olarak izleyerek güvenliği sağlamış olacak.

İBB'nin bu yeni uygulamasıyla hem taksicilerin hem de taksilerde seyahat eden yolcuların güvenliği artırılacak ve acil durumlarda hızlı müdahale imkanı sağlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.