İbrahim Şahin: Ankara JİTEM davası sanığı kimdir?

Ankara JİTEM Davası'nın önemli isimlerinden İbrahim Şahin kimdir? Geçmişi ve davalarıyla ilgili merak ettikleriniz haberimizde..

İbrahim Şahin: Ankara JİTEM davası sanığı kimdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara JİTEM Davası sanıklarından İbrahim Şahin, 20 Ağustos 1956 tarihinde Reşadiye'de doğdu. Emekli Emniyet Müdürü olan Şahin, eski Özel Harekât Daire Başkanı olarak tanınır ve Türkiye'nin çeşitli önemli davalarda adı geçen bir isimdir.

Şahin'in adı Susurluk skandalıyla sıkça anılmıştır. Bu skandalın merkezinde, firari hükümlü Abdullah Çatlı'nın öldüğü trafik kazasında bulunanlar arasında yer almasıyla dikkat çekti. Aynı zamanda Susurluk'ta öldürülen iş adamı Ömer Lütfi Topal'ın cinayetine karıştıkları iddiaları da gündeme gelmiştir.

Hakkındaki adli soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırılan İbrahim Şahin, ayrıca Ergenekon, JİTEM (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) ve Ankara Faili Meçhul Cinayetler davalarında da sanık olarak yer almıştır.

Ayrıca, evinde yapılan aramalarda Ermeni Patriği II. Mesrob, Sivas Ermenilerinin ruhani lideri Minas Durmazgüler, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç'e yönelik suikast planları ve Ankara'daki Optimum Alışveriş Merkezi'ne bombalı saldırı planları olduğu iddia edilmiştir.

İbrahim Şahin, Ergenekon davasında 49 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak 2014'te tahliye edildi. Ancak, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. Şahin'in hukuki süreci Türkiye'nin önemli davalardan biri olarak dikkat çekmektedir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.