İmamoğlu, Almanya'da Türk iş adamları ve sanayicileri ile buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaptığı bir etkinlikte konuştu.

İmamoğlu, Almanya'da Türk iş adamları ve sanayicileri ile buluştu
Yayınlanma:

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİAD) Düsseldorf'ta düzenlediği etkinliğe katılan İmamoğlu, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin sağlıklı bir seviyeye ulaştığını belirtti. İmamoğlu, "Almanya ile Türkiye arasındaki uzun yıllara dayanan dostane ilişkiler, güven ve kazan-kazan prensipleri üzerine kurulu. Bu durum, her iki ülkenin de kalkınmasına önemli katkılar sunuyor." dedi.

İmamoğlu'nun verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin Almanya'ya 2023 yılında 21 milyar dolarlık ihracat yapması, ülkenin toplam dış satımının yüzde 8,3'ünü oluşturuyor. Aynı zamanda Almanya'dan Türkiye'ye yapılan 29 milyar dolarlık ithalat, ticaret hacminin 50 milyar dolara ulaşmasını sağlıyor. İmamoğlu, Türk kökenli iş insanlarının Alman ekonomisine büyük katkı sağladığını da vurgulayarak, "On binlerce şirket ve 500 bin istihdam ile Türk kökenli yatırımcıların Almanya'daki başarıları, geleceğe dair umut veriyor." şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türklerin Almanya'ya ilk işçi olarak gelmesinin üzerinden 62 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu süre zarfında Türk kökenlilerin Almanya'da elde ettikleri büyük başarıların, ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sunduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.