İncirlik Havva Üssü'nün ismi neden değiştirildi?

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında gerilim yaşanan her fırsatta gündeme gelen İncirlik Hava Üssü için sıcak gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, Adana İncirlik'te yaşanan isim değişikliğini duyururdu.

İncirlik Havva Üssü'nün ismi neden değiştirildi?
Yayınlanma:

Adana İncirlik Üssü'nde sıcak bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "İncirlik/Adana’da bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda "10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı" olarak değiştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın açıklamasının ardından "İncirlik Hava Üssü’nün ismi neden değişti?" sorusuna cevap aranmamaya başlandı.

Adana’da bulunan ve kamuoyunda da adı yakından bilinen İncirlik Hava Üssü, 1951 yılında kullanıma açıldı. İçerisinde; Türk Hava Kuvvetleri ve ABD Hava Kuvvetleri’nin askeri uçaklarının bulunduğu üssün ismi, 1955 yılında resmi olarak ‘Adana Hava Üssü’ şeklinde değiştiril ve 1958’de ise "İncirlik Hava Üssü" adını aldı. Sürekli isim değişikliğine gidilen üs için Milli Savunma Bakanlığı bir karar aldı ve 2024 itibariyle "10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı" olarak kullanılmaya devam etti.

incirlik.jpg

'ÜS'LER NASIL SINIFLANDIRILIYOR?

Hava Kuvvetleri’nde üsler "ana jet, ana ulaştırma ve tanker üssü" olarak sınıflandırılıyor. Kamuoyunun yakından bildiği İncirlik Üssü de Türk Hava Kuvvetlerince "10. Tanker Üs Komutanlığı" olarak adlandırılıyordu.

Milli Savunma Bakanlığı da Adana İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının isminin 10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı olarak değiştirildiğini bugün kamuoyu ile paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.