İnternet dolandırıcılarına dikkat: Avukatların unvanını kullanıyorlar!

Kadın isimleri kullanarak sahte sosyal medya hesapları oluşturan bir şebekenin, erkekleri tuzağa düşürerek cinsel içerikli gönderilerini ele geçirdiği iddia edildi.

İnternet dolandırıcılarına dikkat: Avukatların unvanını kullanıyorlar!
Yayınlanma:

Dolandırıcılar, kurbanlarına önce karşı tarafın ailesi gibi davranarak, gönderdikleri içerikler nedeniyle şikayetçi olacaklarını söyledi. Mağdurları korkutan şebeke, daha sonra kendilerini avukat olarak tanıtarak, açılmış cinsel suç davasını para karşılığında kapatabileceklerini iddia etti. Gerçek avukatların unvanlarını ve isimlerini kullanan şebekenin mağdur ettiği avukatlardan Ahmet Haklıgör yaşadığı durum sebebiyle büyük bir şok yaşadı.

SAHTE BİR KADIN PROFİLİ OLUŞTURDULAR

İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Haklıgör, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada sahte bir kadın profili oluşturulduğu ve tuzağa düşürülen kişilerle iletişime geçildiği belirtildi. Mağdurların çıplak fotoğraflarını isteyen dolandırıcılar, daha sonra hayali kadının abisi veya babası olduğunu iddia ederek tehdit mesajları gönderdi. Mağdurların korkutulması amaçlandı. Ardından, gerçek avukatların adlarını kullanarak para talep edildi ve sahte şikayet dilekçeleri hazırlandı. Haklıgör, adının 8 farklı cep telefonu numarasıyla sahte profiller oluşturulduğunu belirtti ve olayı takip edeceğini ifade etti.

''HİÇBİR AVUKAT TEHDİTLE PARA İSTEMEZ''

Avukat Haklıgör, hukukçuların asla tehdit etmeyeceğini vurgulayarak, vatandaşlardan dolandırıcılara inanmamalarını ve gerçek avukat olup olmadığını sorgulamalarını istedi. Kendisine ulaşanları bilgilendirip, dolandırıcıların kesinlikle para göndermemeleri gerektiğini söyledi. Hiçbir avukatın tehditle para istemeyeceğini belirtti ve paranın muhasebecilere gönderilmesi gerektiğini önerdi. Haklıgör, bir arkadaşının kendisini avukat olarak tanıtan bir dolandırıcıdan para istendiğini bildirdiğini ve bu dolandırıcının numarasını sorguladığında gerçek avukat olmadığını tespit ettiğini söyledi. Kendisine ulaşan vatandaşların, adının kullanılarak para talep edildiğini söylediğini belirten Haklıgör, ülkenin dört bir yanından arandığını ifade etti. Şu ana kadar 25 kişinin bu sebepten dolayı kendisine ulaştığını ve şikayette bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.