İran'da halk Reisi için dua ediyor

İran'ın başkenti Tahran'daki Veli-yi Asr Meydanı, helikopter kazası geçiren ve henüz kendisinden haber alınamayan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekiler için dualarla dolup taştı.

İran'da halk Reisi için dua ediyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin kaza geçirdiği haberi üzerinden yaklaşık 8 saat geçmesine rağmen, İranlılar, Tahran'ın Veli-yi Asr Meydanı'nda bir araya gelerek dua ettiler.

Meydanda toplananlardan Muhammed Rıza Sareban, "Buraya oğlumla birlikte dua etmeye geldim. Şu anda çok üzgünüz, Reisi ve beraberindekilerin sağ salim bulunması için dualarımızı gönderiyoruz." dedi.

Meydanda bulunan Meryem Hacıpur ise Reisi'nin helikopterinin düştüğü haberiyle arkadaşından aldığı acı haberin, son yıllarda duyduğu en kötü haber olduğunu ifade etti.

Hacıpur, "Cumhurbaşkanı Reisi ve diğer yetkililerin sağ salim bulunması için Allah'a dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Meydanda bulunan Meryem Hafızi ise duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Kendisi gerçekten halkın hizmetkarıydı. Ben Meşhed'de öğrenciydim ve onun değerli hizmetlerini gördüm. Dualarımız onun ve diğerlerinin sağ salim bulunması içindir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Reisi, bugün İran-Azerbaycan sınırındaki bir barajın açılış törenine katılmak üzere helikopterle seyahat etmişti.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin sert bir iniş yaparak kaza geçirdiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde olduğunu bildirmişti.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların zorluğuna dikkat çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.