İran'dan 'hazırız' mesajı: Her türlü saldırıya kararlı karşılık verilecek

İran, ülkenin topraklarını, çıkarlarını veya vatandaşlarını hedef alacak her türlü saldırıya kararlı bir yanıtla karşılık vereceğini duyurdu.

İran'dan 'hazırız' mesajı: Her türlü saldırıya kararlı karşılık verilecek
Yayınlanma:

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, ABD'nin son iki günde aracılar yoluyla İran'a çeşitli mesajlar gönderdiğine dair ortaya atılan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu tür bir mesaj alışverişi yapılmadığı ancak herhangi bir tarafın İran topraklarına veya İran sınırları dışındaki çıkarlarına veya vatandaşlarına saldırması durumunda kararlı ve güçlü bir yanıtla karşılaşmasının İran'ın temel politikası olduğu belirtildi.

İran'ın BM Daimi Temsilciliğinin bu açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İran'a bağlı Iraklı grupların Ürdün-Suriye sınırında gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısına yanıt vereceklerini bildirmesinin ardından geldi.

28 Ocak'ta ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne düzenlenen kamikaze insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş ve ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde bu saldırıya karşılık vereceğini belirtmişlerdi. Ancak İran, söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddederek, bölgedeki direniş güçlerinin karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almadığını ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.