İş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen "Kuyu-30" operasyonları kapsamında, iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 kişi yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde düzenlendiğini belirtti.

Suç örgütünün kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri ve ikamet kurşunlama, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin tehlikeye atılması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca, Sultangazi'de bir kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı 31 Aralık 2023'teki silahlı çatışma, Bakırköy'deki rüşvet olayları, Ataşehir, Bağcılar ve Sultangazi'deki iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar ve Eyüpsultan'daki bir iş yerine yapılan el bombalı saldırıyla bağlantılı oldukları bildirildi.

Operasyonlar sonucunda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Yerlikaya, halkın desteğiyle organize suç örgütlerinin sokaklarda barınamayacağını vurgulayarak operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.