İsrail-Hamas ateşkesinde son gün: İsrail'in 'insani ara' sonrası ilk hamlesi ne olacak?

İsrail ile Hamas savaşın 48. gününde geçici ateşkes üzerinde anlaşmaya varmıştı. Bu çerçevede 4 günlük insani ara başlamış, esir takasları gerçekleştirildi. Bugün, esir takasında son gün... Eğer Hamas ile İsrail anlaşmayı uzatırsa 'insani ara' devam edecek.

İsrail-Hamas ateşkesinde son gün: İsrail'in 'insani ara' sonrası ilk hamlesi ne olacak?
Yayınlanma:

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İsrail ile Hamas arasında Katar, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin arabuluculuğunda geçici ateşkes anlaşması, savaşın gölgesinde 48. günde başladı.

İnsani ara ile birlikte Gazze Şeridi'ne haftalar sonra insani yardım tırları ulaştı, Filistinliler temiz suya ve gıdaya ulaşabildi. Acil sağlık ürünleri, yakıt, kıyafet gibi ihtiyaçlar da karşılandı.

untitled-1-001.jpg

Gazze Şeridi'nden 4 günlük esir takasında toplamda 39 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 117 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

4 GÜN BOYUNCA HEDEF ALMAYA DEVAM ETTİ

İsrail, her ne kadar 'insani ara' sürecinde olsa bile Filistinlileri hedef almaya devam etti.

İsrail, güneyden kuzeye geçmek isteyen Filistinlilere yasak getirirken hastane çevrelerine saldırmaya da devam etti.

untitled-1.jpg

Kudüs ve Endonezya hastanesi çevresinde bulunan Filistinlilere ateş açan İsrail ordusu, 7 kişiyi yaraladı.

EVLERİNE GİTMELERİNE İZİN VERMEDİ

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyine göçe zorladığı 1 milyon 750 bin sivilin dört günlük insani ara sürecinde kuzeye geçmesine izin vermedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinin savaş alanı olduğunu belirterek, İsrail'in güneyden kuzeye geçişe izin vermeyeceğini söyledi.

ATEŞKESİN ARDINDAN İSRAİL'İN İLK HAMLESİ NE OLACAK?

4 gün sürecek olan ateşkesin İsrail hükümeti içerisinde tartışmalara yol açtığı da biliniyor. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir, savaşın devam etmemesi halinde hükümette yapacakları bir şeyin olmayacağını ifade etmişti. Gvir, geçici ateşkesi de eleştirmiş, Gazze'de İsrail'e tehdit hiçbir unsurun barındırılmayacağını belirtmişti.

İsrail hükümetindeki 'savaş' yanlılığı insani ara sonrasındaki ilk hamlesinin ne olacağını sordurtuyor. İsrail basınına göre ilk hedef Gazze'nin güneyine kara harekatı düzenlenmesi olacak...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.