İsrail 52. günde Gazze Şeridi'ni tekrar bombalamaya başladı

İsrail, geçici ateşkesin bu sabah sona erdiğini duyurduktan sonra Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın insani arayı ihlal ettiğini ve ateşkesin sona ermesinden sorumlu olduğunu söyledi.

İsrail 52. günde Gazze Şeridi'ni tekrar bombalamaya başladı
Yayınlanma:

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

24 Kasım Cuma günü İsrail ile Hamas arasında başlayan geçici ateşkes 27 Kasım'da iki gün daha uzatılmış, esir takasına devam edilmişti. 30 Kasım'da ise İsrail, insani aranın süre vermeden uzatıldığını, Hamas ise 1 gün daha uzatıldığını duyurmuş olmasına rağmen İsrail, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle insani aranın sona erdiğini ifade ederek saldırmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Esir takası sürecinde 81 İsrailli ile İsrail hapishanelerindeki 240 Filistinli serbest bırakıldı. İsrail, 'insani ara'nın olduğu 4 günlük süreçte 260 Filistinliyi gözaltına aldı.

İNSANİ ARA BU SABAH SONA ERDİ

Gazze Şeridi'nde 1 hafta süren insani ara bu sabah sona erdi. İsrail, saldırıların yeniden başladığını açıkladı. Ordunun yaptığı açıklamada Hamas'ın insani arayı ihlal ettiği öne sürülürken Hamas'a yönelik operasyonların tekrar başladığı bildirildi.

GAZZE YİNE BOMBALANIYOR

İsrail ordusu gerçekleştirdiği açıklamada, Hamas hedeflerinin bombalandığı ifade edildi. Öte yandan, Gazze'nin birçok noktasında hava saldırıları devam ediyor. Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Gazze'nin kuzeyine ateş açıldığı belirtildi.

54 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İnsani aranın sona ermesiyle saldırmaya başlayan İsrail'in hava saldırılarında 54 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

NETANYAHU HAMAS İÇİN 'ORTADAN KALDIRIN' EMRİNİ VERDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde tekrardan saldırıya başladıklarını belirttiği açıklamada Hamas'ın tüm kadın esirleri bırakmadığını ve İsrail'e roket attığını söyledi.

Saldırıların tekrardan başlamasında Netanyahu, Hamas'ı sorumlu tuttu. Netanyahu, "Savaşmaya dönerek İsrail hükümetinin savaşın amaçlarına bağlı kaldığını vurgulayacağız. Amaçlar, İsrailli esirlerin serbest kalması, Hamas'ı ortadan kaldırmak, Gazze'nin İsrail'e yeniden tehdit oluşturmamasını sağlamak." dedi.

İSRAİL HÜKÜMETİ GEÇİCİ ATEŞKESİ HİÇ DESTEKLEMEMİŞTİ

4 gün sürecek olan ateşkesin İsrail hükümeti içerisinde tartışmalara yol açtığı da biliniyor. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir, savaşın devam etmemesi halinde hükümette yapacakları bir şeyin olmayacağını ifade etmişti. Gvir, geçici ateşkesi de eleştirmiş, Gazze'de İsrail'e tehdit hiçbir unsurun barındırılmayacağını belirtmişti.

ABD RESMİ OLARAK AÇIKLADI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kalıcı ateşkes istemediğini resmi olarak açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Gazze'de kalıcı ateşkes olmasını desteklemediklerini ancak insani aranın ileriki günlerde de sürmesini istedikleri belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.