İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği iki hava saldırısında, aralarında beş sağlık çalışanının da bulunduğu toplam on kişi yaşamını yitirdi, on iki kişi ise yaralandı.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Güney Lübnan'daki Sur ilçesine hava saldırısı düzenledi. Derdeğıye beldesindeki sivil savunma merkezinin hedef alındığı saldırıda beş sağlık görevlisi hayatını kaybetti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Sur ilçesindeki Verdaniye kasabasına yapılan bir diğer hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini, on iki kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmalarda, İsrail ordusu 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bu tarihten itibaren 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 2,141 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah ise bu duruma karşılık olarak İsrail’e roket ve füzelerle yanıt veriyor. İsrail tarafında, çoğunlukla askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda önemli bir hasar bildirilmediği kaydedildi.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan içinde yüz binlerce insan yerinden oldu. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç edenlerin yanı sıra, on binlerce kişinin de Suriye'ye kaçtığı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.