İsrailli turist tarihi eser hırsızlığı sebebiyle Antalya havalimanında yakalandı!

Türkiye'den tarihi bir eseri çalmaya çalışan bir İsrail vatandaşının Antalya'da gözaltına alındığı bildirildi.

İsrailli turist tarihi eser hırsızlığı sebebiyle Antalya havalimanında yakalandı!
Yayınlanma:

Bir İsrail vatandaşının Türkiye'den İsrail'e dönüş yolunda çalıntı bir tarihi eserle yakalandığı bildirildi. Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, dün bir İsrail vatandaşı Antalya Havaalanı'nda gözaltına alındı.

ÇALMADIĞINI, SATIN ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Gözaltı sebebinin İsrailli turistin Türkiye'deki bir müzeden çalınan tarihi bir eseri başka bir yerden çalması olduğu belirtildi. Gözaltına alınan İsrail vatandaşı ise tarihi eseri çalmadığını, iyi niyetli olarak satın aldığını ve faturasının bulunduğunu öne sürdü.

Daha önce de Türkiye'ye depremden sonra gelen arama kurtarma ekibinin tarihi bir el yazmasını İsrail'e gönderdiği ortaya çıkmıştı.

600 YILLIK TARİHİ YAZITLARI İZİNSİZ GÖTÜRDÜLER!

Ülkemizi sarsan deprem felaketlerinin ardından en çok hasar gören kentlerin başında gelen Hatay'da bulunan Antakya Sinagog'u da ağır hasar gördü. Arama kurtarma faaliyetlerini sinagog çevresinde gerçekleştiren İsrail ekibi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ekibin arasında Chabad örgütünün de yer aldığı ve sinagogdaki 600 ve 300 yıllık tevrat parşömenlerini şehirden çıkardığı görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.