İşsizlik büyümeye devam ediyor: İŞKUR'un önü uzun kuyruk...

Türkiye'de işsizlik sorunu giderek büyüyor. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verilerine göre, şu anda 2 milyon 371 bin 977 kişi iş arıyor. İş bulma konusunda umutsuzluğa kapılan vatandaşlar, geçim sıkıntısını aşmak için İŞKUR’un geçici istihdam programlarına yöneliyor. Başvuranlar arasında üniversite, yüksek lisans hatta doktora mezunlarının bulunması, işsizliğin boyutlarını gözler önüne seriyor.

İşsizlik büyümeye devam ediyor: İŞKUR'un önü uzun kuyruk...
Yayınlanma:

KARAR'da yer alan habere göre, İŞKUR’un işbaşı eğitim programlarına katılanlar arasında her yaştan insan yer alıyor. 15-19 yaş arası 8 bin genç programlara katılırken, 65 yaş üstü 8 kişi ve 55-59 yaş aralığındaki 104 kişi de geçici istihdam için başvuruda bulundu. Özellikle konfeksiyon işçisi, dikiş makinecisi, çağrı merkezi elemanı gibi meslekler, en çok tercih edilen alanlar oldu. Bu programlara katılanlara günlük 653 lira 93 kuruş ödeme yapılıyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ZOR DURUMDA

İşsizlik sadece düşük eğitim düzeyine sahip olanları değil, üniversite mezunlarını da derinden etkiliyor. İŞKUR programlarına başvuranlar arasında 9 bin 884 üniversite mezunu, 64 yüksek lisans mezunu ve bir doktora mezunu bulunuyor. Bu durum, ülkede nitelikli işgücünün bile iş bulma konusunda büyük zorluklar yaşadığını gösteriyor.

UZUN VADELİ ÇÖZÜM GEREKİYOR

Uzmanlar, İŞKUR’un sunduğu geçici çözümlerin işsizlik sorununa uzun vadeli bir çözüm getirmediğini belirterek, kalıcı bir çözüm için kapsamlı yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Türkiye'de işsizlik oranlarının düşürülmesi için daha geniş çaplı ekonomik politikaların devreye girmesi gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.