İşte alerji tedavisi için en iyi dönem!

Uzmanlar, yaz aylarında daha az hastalanan alerjik çocuklar için en etkili tedavi zamanının yaz tatili olduğu belirtiliyor

İşte alerji tedavisi için en iyi dönem!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, kışın alerjik çocukların çok sık hastalandığını söyledi. Alevlenen hastalıkları kontrol altına almak için ise çok fazla ilaç kullanıldığını ve bu ilaçlarında özellikle deri testi sonuçlarını etkilediği için alerjik çocukların gerekli tetkik ve testlerinin yapılamadığını ve özellikle ağızdan alınması planlanan alerji aşılarına da başlanamadığına dikkat çekti.

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, kışın alerjik çocukların diğer çocuklara nazaran daha çok hasta olduğunu, hastalıkların şiddetli ve uzun sürdüğünü belirtti. Dr. Antony şöyle konuştu: "Kötü bir kış geçiren, çok sık hasta olan, çok sık ateşli hastalık geçiren, çok sık antibiyotik kullanan, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, kulak iltihabı, kulakta su birikmesi, geniz eti problemi yaşayan, öksürük, hırıltı, nefes darlığı, bronşit ve zatürre geçiren çocukların alerjik açıdan incelenmesi gerekir. Kış aylarında sık hastalanmalarından ve kullandıkları ilaçlardan dolayı tetkik, test ve tedavi edilmeleri için en uygun dönem yaz aylarıdır. Sıcak hava ve güneşin etkisi ile yaz aylarında daha az hasta olan alerjik çocuklar yine daha az ilaç kullandıkları için ilaçların etkisi nedeniyle yapılamayan özellikle alerjik deri testinin bu aylarda yapılmasını tavsiye ediyoruz."

"KIŞIN KONTROL ALTINA ALINIYOR, YAZIN TEDAVİ EDİLİYOR"

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, nasıl olsa iyiyiz diye yaz aylarını iyi değerlendirmeyen alerjik çocukların, havalar soğuduğunda yeniden hasta olup ilaç almaya başladıklarında en az 6-7 ay boyunca alerji testlerini yaptıramayacaklarına dikkat çekti. Alerjilerinin neden kaynaklandığını bilmedikleri için alerjinin iyileşmesinde çok önemli olan alerjiden korunma ve alerji aşı tedavilerine başlayamadıklarını vurguladı.

Özellikle ağızdan yapılan aşı tedavilerinin direkt ağız içine uygulanması nedeniyle, zaman zaman alerji şikâyetlerini tetikleyebildiğini ve bu tetikleme bulgularının en çok kış aylarında olabileceğini, bu nedenle yazın sıcak havada aşı uygulamasına alışan savunma sisteminin kışın aşıya devam edilse bile şikâyet oluşturmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.