İYİ Parti o ilde 21 bin oy almıştı 12 bin 750 kişi istifa etti: Yaprak dökümü sürüyor!

İYİ Parti’de yönetim kadroları ve milletvekilleri kadrolarında istifalar sürerken farklı şehirlerden ve kadrolardan da çok sayıda istifa haberleri gelmeyi sürdürüyor.

İYİ Parti o ilde 21 bin oy almıştı 12 bin 750 kişi istifa etti: Yaprak dökümü sürüyor!
Yayınlanma:

2023 Genel Seçimlerinde aldığı yüzde 9.9 oy oranıyla 44 Milletvekili kazanan İYİ Parti, seçimin ardından Millet İttifakı’nın sona erdiğini söylemişti. 2024 Yerel seçimlerinde CHP ile iş birliği yapmama ve seçime hür şekilde 81 ilde aday açıklayarak girme kararı alan İYİ Parti’de bu kararın ardından çok sayıda istifa gelmişti.

Son olarak Şeyh Sait ile ilgili sosyal medya paylaşımı yapan İstanbul Milletvekilli M. Salim Ensarioğlu’nun paylaşımının ardından partiden ihracı istenmiş daha sonra da Ensarioğlu, İYİ Parti’den istifasını açıklamıştı. Ensarioğlu’nun istifasıyla Vekil sayısının 39’a düştüğü İYİ Parti’de, Diyarbakır il ve ilçe yönetimde de yoğun istifalar yaşandı.

21 BİN OY ALMIŞTI 12 BİN 750 ÜYE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’nin Diyarbakır il ve ilçe Başkanlarının da yer aldığı toplam 12 bin 750 kişinin partiden istifa ettiği açıklandı. İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, istifaları duyururken Salim Ensarioğlu’na sahip çıktı ve istifaların diğer illere de süregelme olasılığından bahsetti. Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu’nun olmadığı yerde bizim işimiz yok diyerek kendisi İlçe Başkanları ve 12 bin 750 üyenin istifasını açıkladı.

2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti Diyarbakır’da 21.112 oy alarak yüzde 2.28 oy oranı yakalamış ve milletvekili çıkaramamıştı. 2018 seçimlerinde İYİ Parti ile Diyarbakır’dan aday olan Ensarioğlu o seçimde de İYİ Parti 22 bin oy alabilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.