İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor: Sevin Çağlayan istifa etti!

İYİ Parti’de Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği görevlerinde bulunan Sevin Çağlayan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Sevin Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin kendisi için "bardağı taşıran son damla" olduğunu belirtti.

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor: Sevin Çağlayan istifa etti!
Yayınlanma:

Sevin Çağlayan, istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurarak, "Bir Allah’a ısmarladık da benden" ifadelerini kullandı. Çağlayan, istifa gerekçesi olarak partinin yolundan saptığını ve parti yönetiminin bazı kritik konularda sessiz kalmasını gösterdi.

PARTİ KURMA NİYETİ

İstifa açıklamasında, yeni bir parti kurma niyetinin olmadığını vurgulayan Çağlayan, "Hiçbir partiye de gitmeyi düşünmüyorum. Ancak siyasi hayatımda yön değiştirmedim. Ülkenin gidişatına karşı bir duruşum var. Bu nedenle kendi partimizden ayrıldık çünkü partinin yolundan saptığını düşündük. Şu anda da yanlışa ortak olmama kararı aldık" diye konuştu.

İYİ PARTİ'NİN ESKİ GENEL BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Sevin Çağlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasındaki görüşmenin, partinin kuruluş ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti. "Bu görüşmenin ardından İYİ Parti’nin akillerinin temel düşüncesi olan; 'İYİ Parti, demokrasinin temeli olan yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesini yerle bir eden tek adam düzenine ve bu düzenin sembolü olan Saray rejimine karşı, tam ve kâmil manada bir demokrasiyi yeniden inşa etmek için asil bir başkaldırı hareketi olarak yola çıkmıştır' yaklaşımı bundan sonraki siyasi hayatıma ışık tutacak olup BÜYÜK ATATÜRK’ün izinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin menfaatleri ve yükselmesi için çalışmalarıma devam edeceğim."

AKŞENER'İN SEVİN ÇAĞLAYAN'A DESTEĞİ

Geçmişte Meral Akşener'in Sevin Çağlayan'a olan desteği biliniyordu. Akşener, bir tanıtım toplantısında Çağlayan için "Sevin benim kızımdır" ifadelerini kullanarak onun ne kadar çalışkan ve fedakar olduğunu vurgulamıştı. Ancak bu destek, Çağlayan'ın istifa kararını engelleyemedi.

PARTİ İÇİNDEKİ İSTİFALAR VE SESSİZLİK

Çağlayan, parti içindeki istifaların engellenmesi sürecinde sessiz kaldığını dile getirdi ve "Bardağı taşıran son damla da İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.