İzmir Urla'da göçmen operasyonu

İzmir'in Urla, Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 89 düzensiz göçmen yakalandı ve 52 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İzmir Urla'da göçmen operasyonu
Yayınlanma:

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Urla ve Çeşme açıklarında lastik botlarda düzensiz göçmenlerin olduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye ekip sevk edildi. Ekipler tarafından durdurulan iki bottaki 16'sı çocuk 55 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca göçmen kaçakçılığı şüphesiyle 2 kişi de yakalandı.

Seferihisar ilçesi açıklarında da bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, 15'i çocuk 34 düzensiz göçmeni yakaladı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin desteğiyle, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi de karada yakalanarak gözaltına alındı.

Aynı bölgede can salı ve bot içerisinde tespit edilen göçmenler için Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 17'si çocuk 52 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenlerin işlemleri tamamlandıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.