Japonya'da deprem bilançosu artıyor

İşikawa eyaletinin batısındaki Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremler, Japonya'da trajik bir tabloya neden oldu.

Japonya'da deprem bilançosu artıyor
Yayınlanma:

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın verilerine göre, 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde bölgede 5 ile 7 büyüklüğünde bir dizi deprem yaşandı.

Bugün yerel saatle 00.36'da 4,8 ve 04.38'de 4,9 büyüklüğünde iki depremin daha kaydedilmesi, bölgedeki endişeleri artırdı. Artçı sarsıntılar devam ederken, İşikawa Eyalet Valiliği, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 78'e yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, 300'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Eyalet genelinde 165 okul ve tesisin kısmen hasar gördüğü, 30 binin üzerinde kişinin ise okul ve spor salonları gibi tahliye noktalarında konakladığı bildirildi. Bölgede devam eden yağışların toprak kaymalarına neden olabileceği uyarısı yapılırken, 50'den fazla kişinin akıbetinin hala bilinmediği belirtildi.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından bölgeye sevk edilen 2 bin personelin, arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı ve SDF'ye ait helikopterlerin ihtiyaç malzemesi taşıma görevlerini üstlendiği ifade edildi. SDF'ye ait nakliye gemisinin, enkaz temizleme faaliyetleri için bölgeye ağır iş makineleri taşıdığı ve bunları Wajima kent limanına bıraktığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.