Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak kabine toplantısında, Türkiye'nin güvenlik politikaları ve ekonomik durumu masaya yatırılacak. Toplantıda, son dönemde artan bölgesel gerilimler ve terör saldırılarıyla ilgili önemli başlıklar ele alınacak.

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor!
Yayınlanma:

Toplantıda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’ya yönelik terör saldırısının detayları gözden geçirilecek. Geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonlar çerçevesinde imha edilen terör hedefleri de değerlendirilecek. Bu operasyonlar doğrultusunda atılacak adımlar ve alınacak önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak.

İSRAİL’İN SALDIRILARI VE TÜRKİYE’NİN YANITI

İsrail’in Gazze’den başlayarak Lübnan’a yönelen saldırıları da toplantının gündeminde yer alacak. Ayrıca, İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarına dair Türkiye’nin tepkileri de masaya yatırılacak. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırılarını kınayarak, “İsrail, bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir,” açıklamasında bulundu. Bu bağlamda, Türkiye'nin alacağı önlemler ve stratejiler toplantıda tartışılacak.

EKONOMİK DURUM VE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Kabine toplantısında, ekonomik gelişmelere de geniş bir yer ayrılacak. 2025 yılı bütçesi, orta vadeli programın yansımaları ve enflasyonla mücadele konuları detaylı bir şekilde ele alınacak. Ekonomideki son durum ve alınacak önlemler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.