Kademeli emeklilik yeniden gündemde! Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik şartları neler?

Kademeli emeklilik yeniden gündem oldu. EYT kademeli emeklilik vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik şartları neler? Kademeli emeklilik ile ilgili her şey haberimizde...

Kademeli emeklilik yeniden gündemde! Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik şartları neler?
Yayınlanma:

Kademeli emeklilik hakkında milyonlarca kişi araştırmalar yapıyor. EYT yasasında primi yetmeyenler için yeni seçenekler gündemde. Ekonomist Muhammet Bayram kademeli emeklilik ile ilgili açıklamalarında şöyle konuşmuştu.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR? KADEMELİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

emekli2.jpg

1999 yılındaki düzenleme öncesi 3600 prim günü ve 15 yıl sigortalılık süresiyle kadınlar 50 yaş ve üstü, erkekler 55 yaş ve üzerinde kısmi emekli olabiliyordu.

Bayram kademeli emeklilik hakkında şöyle konuştu:

“Kısmi emeklilikle beraber EYT yasasının çıkması bir umut olmuştu, yaş şartının ortadan kaldırılması bekleniyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdede kısmi emeklilikle alakalı primi ödemeye gücü yetmiyorsa burada yaş şartının esnetilmesi ve kaldırılması aynı EYT yasasındaki gibi yaş şartının tamamen kaldırılması ile kısmi emeklilik sağlanabilir. Eğer yaş şartı kaldırılmasa dahi prim sayıları yetmiyorsa devletimiz borçlanma imkanı getirerek prim günleri tamamlanabilir.''

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR? KADEMELİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınlarda emeklilik yaşının esnetilebileceğine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Ev hanımlarının erken emekliliği konusunda bir husus da vardı. Ev hanımlarının emeklilik priminin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağını söylemişti. Kadınlarımız 3’te 1 oranında daha kısa sürede emekliliklerini tamamlamış oluyor.

Yine aynı şekilde çalışan, çocukları olan kadınlarımızın da erken emeklilikleri söz konusu olabilir. Kadınlarımızın çocuk sayısına göre erken emekliliği söz konusu olabilir. Kadınlarda her bir çocuk için borçlanma imkanı vardı. Toplam 2160 gün borçlanma söz konusuydu. Her bir çocuk için 720 gün, toplamda 3 çocuğa kadar 2160 gün borçlanma söz konusuydu. Aynı hususta düzenleme ile beraber çocuğu olan kadınlarımızın erken emekli olması söz konusu olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum