Kadıköy'de hayvan katliamı 15'ten fazla kedi 1 köpek öldürüldü: Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı açıklama yaptı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe Mahallesi'nde ve çevresindeki birçok cadde ve sokakta 15'ten fazla kedi zehirlenerek öldürüldü. Mahalle sakinlerinin büyük tepki gösterdiği olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kadıköy'de hayvan katliamı 15'ten fazla kedi 1 köpek öldürüldü: Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı açıklama yaptı
Yayınlanma:

Olay, sabah saatlerinde Fenerbahçe Mahallesi, İtri Dede, Rüştiye ve Münir Nurettin Selçuk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sokakta yaşayan kediler, zehirli sosis ve tavuk gibi yiyecekler verilerek zehirlendi. Kedileri her gün düzenli olarak besleyen vatandaşlar, sokakta yatan ve zehirlenme belirtileri gösteren kedileri fark ederek, acilen veterinerlere götürdü. Ancak olayın sadece bir mahalle ile sınırlı olmadığını ve 15'ten fazla kedinin zehirlendiğini öğrenen vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından sokaklar temizlenirken, zehirlenen kediler veterinerlere sevk edildi. Bu toplu zehirlenme vakası nedeniyle mahalle sakinleri büyük bir üzüntü ve tepki gösterdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, olayın organize bir suç olabileceğini belirtti. Başkan Kösedağı, "Gece sabaha karşı saat 2 ila 4 arasında mahallelerimizden sokak hayvanlarının zehirlendiğine dair ciddi şikayetler almaya başladık. 15'ten fazla kedimizin ve bir sahipli köpeğin hayatını kaybettiğini öğrendik. Şu anda 12 kedimiz tedavi altında. Bu durumun organize bir iş olabileceğini düşünüyoruz ve Emniyet ile Tarım İl Müdürlüğü ile temas halindeyiz. Tüm kaldırımları temizledik, mama kaplarını kaldırdık ve gönüllülerle görüşüp hayvanların güvenli beslenme noktalarını belirleyeceğiz" dedi.

Başkan Kösedağı, "Kadıköy'de her canlının yaşama hakkı vardır ve bu olayın faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Kadıköylüler olarak bu sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.