Kahramanmaraş'ta 4 binin üzerinde yaşam alanının inşası devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, Kahramanmaraş şehir merkezinde 4 binin üzerinde kalıcı konut ve iş yeri inşaatı devam ediyor. Proje tamamlandığında, Kahramanmaraş'ın bölgenin ve ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olması hedefleniyor.

Kahramanmaraş'ta 4 binin üzerinde yaşam alanının inşası devam ediyor
Yayınlanma:

Kahramanmaraş’ın modernizasyon hamlesi devam ediyor. TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle yürütülen projede, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi, Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Ebrar Sitesi'nde kalıcı konut ve iş yerleri inşa ediliyor. Ayrıca, Azerbaycan Devleti tarafından Hayrullah Mahallesi'nde inşa edilen modern bloklar ve yaşam alanları, şehre yeni bir soluk kazandırıyor. Azerbaycan Mahallesi içerisinde yer alan Haydar Aliyev İlkokulu'nun inşası da sona yaklaşıyor ve okulun yeni eğitim döneminde hizmete girmesi planlanıyor.

GELECEK PLANLARI

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında şehir merkezine toplam 17 bin konut ve iş yeri kazandırılması hedeflenirken, şu ana kadar 4 binin üzerinde yaşam alanının inşası sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın sadece konut ve iş yerleriyle değil, aynı zamanda alt ve üstyapısıyla, yeşil alanları, sağlık kompleksleri, eğitim kurumları ve modern ulaşım ağıyla da önemli bir gelişim göstermesi bekleniyor.

BAŞKAN GÖRGEL'DEN AÇIKLAMALAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Yeni Kahramanmaraş'ın imar ve inşası konusunda Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Bakanlıklarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Kalıcı konut ve köy evlerinin inşası büyük bir hızla devam ediyor. Şu ana kadar 17 binin üzerinde kalıcı konut tamamlandı ve teslim edildi. Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde konutların bir kısmı teslim aşamasına geldi. Şehrimiz, sadece konut ve iş yerleriyle değil, aynı zamanda alt ve üstyapısı, yeşil alanları, sağlık kompleksleri, eğitim yuvaları ve modern ulaşım ağıyla da önemli bir gelişim gösterecek. Projelerin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş, sadece bölgenin değil, ülkemizin önde gelen şehirlerinden biri olacak.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.