Kamuda tasarruf umutları yıktı: KPSS adayları çalışmayı bıraktı!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri, bu yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan çok sayıda adayı umutsuzluğa sürükledi. Tasarruf tedbirlerinin açıklanmasından sonra birçok öğrenci devam ettiği kursları yarıda bırakırken, ders çalışmaya devam edenlerde ise bir motivasyon kaybı yaşandı.

Kamuda tasarruf umutları yıktı: KPSS adayları çalışmayı bıraktı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketi Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adaylar arasında tartışmalara neden oldu.

''EMEKLİ OLAN KADAR YENİ PERSONEL İSTİHDAM EDECEĞİZ''

Bakan Şimşek tasarruf paketini açıklarken özellikle kamu istihdamı için şu ifadelere yer vermişti: ''3 yıl boyunca emekli olan kadar yeni personel istihdam edeceğiz. Açıktan atama izinleri Bütçe Kanunu'nda net olarak belirlenecek. Destek personeli sayısını, zaman içinde belirli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz."

Şimşek'in bu açıklaması üzerine sınava hazırlanan çok sayıda öğrenci için soru işaretleri oluştu. Yaklaşık bir yıl öncesinden kursa başlayan ve aralıksız bir şekilde ter döken öğrenciler bu açıklama sonrasında alımların olmayacağını düşünerek kursları bırakmaya başladı.

sinav.jpg

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KURSLARI BIRAKTI

Hukuk büro yönetimi ve sekreterliği mezunu olan ve bir senedir KPSS'ye hazırlanan Filiz Tutal da konuyla ilgili düşüncelerini anadolugazete.com.tr'ye anlattı. Tutal, ciddi bir motivasyon kaybı yaşadığını belirterek, ''Yaklaşık bir yıldır KPSS için kursa gidiyorum. Bir çocuk annesiyim. Sınava hazırlandığım için çocuğumla geçirdiğim süre de azaldı. Buna rağmen ben ve birçok arkadaşım sıkı çalışıyorduk. Yetkililer tarafından yapılan açıklama bizi ciddi anlamda endişelendirdi ve gittiğim kursta da çok sayıda öğrenci tasarruf tedbirleri gereği personel alımlarında kısıtlama olacağını duyunca kursa gelmeyi bıraktı.'' dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.