Kanıksama nedir? Kanıksamaya örnek cümleler nelerdir?

Kanıksamanın ne anlama geldiği araştırılıyor. Türkçede hem olumlu hem de olumsuz anlamlara gelebilen kanıksama nedir? Kanıksamaya örnek cümleler nelerdir? Sorularının cevabı haberimizde...

Kanıksama nedir? Kanıksamaya örnek cümleler nelerdir?
Yayınlanma:

Kanıksama, sürekli yaşanan bir duruma alışmak ve bunu kabullenmek olarak biliniyor. Birçok kişinin sıkça karşılaştığı ama genel olarak anlamını bilmediği bir kelime olan kanıksamanın detaylı bilgisine haberimizde ulaşabilirsiniz.

KANIKSAMA NEDİR?

Kanıksama, bir şeyin olağan, sıkça görülen veya normal olduğu durumları, olayları veya davranışları alışkanlık haline getirme veya önemsememe durumudur. Bir şeyi kanıksamak, o şeyi normal veya sıradan hale getirmek anlamına gelir. Özellikle rutin veya tekrarlayan olaylarla ilgili olarak kullanılır.

Kanıksama kelimesi, birçok bağlamda kullanılabilir. Örneğin, bir kişi sürekli olarak güzel manzaraları gördüğünde, zamanla bu manzaraları görmekten sıkılabilir ve onları kanıksayabilir. Aynı şekilde, bir kişi sürekli olarak belirli bir davranışı görüyorsa, bu davranışı normalleştirerek kanıksayabilir.

Kanıksama aynı zamanda olumsuz bir durumu veya sorunu görmezden gelme anlamında da kullanılabilir. Örneğin, bir kişi uzun süredir kötü bir işte çalışıyorsa ve bu durumu kabullenmişse, bu durumu kanıksamış olabilir. Bu, sorunları çözmek yerine onları önemsememek anlamına gelebilir.

Kısacası, kanıksama kelimesi, bir şeyi olağan, sıradan veya önemsiz hale getirme eylemi veya durumunu ifade eder.

KANIKSAMAYA ÖRNEK CÜMLELER

  • Antalya'da havanın sıcak olduğunu kanıksadım. Artık sıcak bana dokunmuyor.
  • Şişman olduğunu öylesine kanıksamış ki, kilo vermek için hiç çaba sarf etmiyor.
  • Herkes savaşı kanıksadı, kimse kılını kıpırdatmıyor!

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.