"Kargo parası isteyerek dolandırıcılık" soruşturmasında tutuklama
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü avukat 48 şüpheliden 17'si tutuklandı, 31'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İnsanlardan teslim almadıkları kargoların ücretlerini isteyerek "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü avukat 48 şüpheliden 17'si tutuklandı, 31'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Emniyet Genel Müdürlüğü ve başsavcılıklara "Global Satış" ismiyle faaliyet yürüten bir firma hakkında gelen dolandırıcılık şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince İstanbul, İzmir, Antalya ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda 4'ü avukat 48 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Soruşturma savcılığında ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.
Hakimlik, sorguları yapılan şüphelilerden 17'sinin tutuklanmasına karar verirken, 31 şüpheli, haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Kargo siparişi olanlar bu habere dikkat!
TÜRKİYE GENELİNDE 227 EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ
İnsanlara "Dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir, avukatlık ofisiyle irtibata geçiniz." şeklinde mesaj gönderen şüphelilerin, belirtilen numaralar arandığında önceki yıllara ait teslim alınmamış siparişler için kargo parası talep ettiği belirlendi.
Ödeme yapılmadığı takdirde haciz işlemi başlatılacağı söylenen kişilerin bir kısmının talep edilen 100 lira ile 500 lira arasında değişen miktarları belirtilen hesaplara gönderdikleri tespit edildi.
Bu yöntemle Türkiye genelinde 227 eylem gerçekleştirerek "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen şüphelilere ait 50'den fazla banka hesabı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 59 milyon liralık 7 ev, 7 lüks araba, 2 dükkan ile ruhsatsız tabancalarla dijital materyallere el konuldu.
Söz konusu suç örgütünün yaklaşık 8 yıldır benzer tekniklerle halkı dolandırdığı tespit edildi.
AVUKATLIK BÜROLARI ÇAĞRI MERKEZİ OLARAK KULLANILDI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlardan bazılarının avukatlık bürolarını suçla bağlantılı "çağrı merkezi" olarak da kullandıkları belirlendi.
Suç örgütünün, mağdurların telefon ve adres bilgilerini kargo şirketlerinden yasa dışı yöntemlerle elde ettiği öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.