Karpuz seçerken bunlara dikkat: Yazın kelek karpuza son!
Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan karpuzun tatlı ve sulu olması çok önemli. Rengi, tadı ve sulu olmasını dışardan bakarak seçmek çok zor olur. Ancak haberimizde okuduğunuz püf noktalara dikkat ederseniz doğru karpuzu seçebilirsiniz.
Yaz mevsiminde en çok tüketilen meyvelerin başında karpuz gelir. Tatlı ve sulu bir karpuza kimse hayır demez. Ancak dışarıdan bakarak kırmızı, tatlı ve sulu bir karpuzu seçmek pek kolay olmayabilir. Markette, manavda veya pazarda lezzetli karpuz almak için sizlere bazı püf noktaları topladık. İşte karpuzun lezzetli olduğunu anlamanın püf noktaları…
Karpuzu dış görünüşüne bakarak seçmek her ne kadar zor olsa da bazı ipuçları ile lezzetli karpuz seçebilirsiniz. Örneğin karpuzun şekline bakarak lezzetli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Olabildiğince yuvarlak ve düzgün şekilli bir karpuz seçin. Oval ve şekli bozuk karpuzlar daha az şekerli olurlar. Oysa yuvarlak bir karpuz olgunlaşmış ve tatlı olur.
Doğru karpuz seçmek için rengine de dikkat etmek gerekiyor. Karpuzun rengi meyvenin olgun olup olmadığını gösterir. Şeritlerinin tutarlı olması gerekiyor. Zeminin koyu yeşil, çizgilerinin ise açık sarı veya kremsi olmalı. Hatta donuk ve sönük renkli bir karpuz da tercih edilebilir. Bunun dışında karpuzun sapı da size fikir sunar. Olgunlaşmış bir karpuz için sapının kuru ve sarı olması gerekiyor. Yeşil ve taze saplı bir karpuz henüz olgunlaşmadığını ve lezzetinin olmadığını gösterir.
Çoğu kişinin kullandığı diğer yöntem ise karpuza vurmak oluyor. Meyveye hafifçe vurarak çıkardığı sesi dinleyin. Eğer derin ve tok bir ses geliyorsa bu karpuzun daha sulu ve olgunlaştığını gösterir. Meyve seçerken dokunmak size daha çok yardımcı olur.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.